júl
31

Egyik kedvenc éttermemben ezt a salátát úgy tudták elkészíteni, hogy 8 éve nem tudom reprodukálni, pedig már nagyon sokszor próbáltam. Sajnos a receptet nem tudtam kiszedni belőlük, de nem adom föl, próbálkozom a hozzávalók kombinálásával. Igazi vitamin és energiabomba azoknak is, akik egyébként nem szeretik az avokádót.

 

Hozzávalók:

 

1 érett avokádó (kiválasztásának módját mexikói barátaimtól tanultam: a boltban kemény gyümölcsöt válasszunk, ne löttyedtet, otthon pedig csomagoljuk papírba. Legjobb a konyhai papírtörlő, bár ők újságpapírba szokták csavarni. 1-2 nap múlva tegyük a hűtőbe, majd amikor már jó puha, de még nem barna, akkor használjuk föl.)

1 lap nori, azaz alga kis darabokra tépkedve, vagy ollóval szép szabályos csíkokra vágva

szójaszósz dressing-ként, használjunk annyit, amennyi jólesik

1 kis wasabi (aki nem szereti az erejét, el is hagyhatja)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://japankonyhamagyarul.blog.hu/api/trackback/id/tr384676668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sacoda 2015.02.09. 17:49:22

Nagyon jó a blogod. Ma, véletlenül leltem rá, miközben japán ételalapanyagok után kutattam.Szeretem ezt a konyhát, nagyon örültem a receptjeidnek, mert tényleg közérthetőek, jó humorúak és ha van hozzávaló, simán elkészíthetőek. Ebben a pillanatban gondolkodtam, mit is kezdjek a maradék norimmal és az egy szem avokádómmal, mire itt a megoldás. Szerintem sikerült elérned, amit a blog elején leírtál. Köszönjük. :)
süti beállítások módosítása