Korábban már tettem föl marhából készült ételt, de meg kell vallanom, hogy a hazai marháról nincs túl jó véleményem. Persze most már nálunk is lehet wagyū-t [vagjú], azaz japán marhahúst kapni, de ha barátibb áron szeretnénk egy jót enni, akkor marad a magyar sertés. Könnyű testi...:)
400 g szűzpecsenye hosszú falatokra vágva
30 g friss gyömbér kb. 1 centis darabokra vágva
1 kis fej vöröshagyma
4 evőkanál sake [szake] vagy sherry, esetleg fehérbor
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál mirin (bio vagy ázsiai boltban kapható)
A sake-t, a mirint és a szójaszószt elkeverem egy tálban, meghámozom a gyömbért, és nem túl apróra felvagdalva hozzákeverem. A falatnyira vágott húst és a hagymát beleteszem a tálba, és összeforgatom a szósszal. A szósszal alaposan összekevert húst a hagymával együtt forró olajban kisütöm egy nyeles serpenyőben. Rizzsel és salátával tálalom.