feb
6

Dashi konbu-ból

Címkék: konbu hideg víz | Szerző: Eszuteru | 4:46 pm

DSCN6941.JPG(A dashi-ról [dasi] ld. bővebben a 2013. április 30-án kelt bejegyzést.)

Nem minden ételhez illik a tonhal pehely íze, de szerencsére az alaplét kizárólag algából is elkészíthetjük. 

Hozzávalók:

konbu (ázsiai és bio boltokban kapható alga)

víz

Egy kb. 8x8 centis algához, azaz konbu-hoz 3 csésze, vagyis 6 dl vizet öntök. Az áztatási idő meglehetősen liberálisan értelmezett, a lényeg, hogy minimum 30 percet, maximum 1 órát töltsön az alga a vízben. 1 óra elteltével alacsony hőmérsékleten fedő nélkül elkezdem főzni. Amikor megjelennek az első aprócska buborékok, vagyis közvetlenül a forrás előtt kiveszem a vízből a konbu-t. Az így készült alaplevet japánul konbu dashi-nak hívják, és a szakácskönyvekben mindig külön jelzik, ha erre van szükség. 

A bejegyzés trackback címe:

https://japankonyhamagyarul.blog.hu/api/trackback/id/tr375801815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása