aug
27

Még mindig tart a barbecue szezon, ami nem csak azt jelenti, hogy faszénen sütögetünk, hanem akár azt is, hogy fogunk a konyhában egy serpenyőt, és nyársakra fűzött húst sütünk ki benne. Japánban ez az étel minden tisztességes izakaya [izakaja], azaz kocsma, pub kínálatában szerepel, kiváló sörkorcsolya nem csak nyáron. Kivételesen nem a végeredményt fotóztam le, de nagy szerencse, hogy az elején megörökítettem, mert amikor készen is le akartam fényképezni, már csak a tányéron árválkodó nyársakat találtam... :)

Hozzávalók 4 személyre:

300 g csirkemell

2 szál póréhagyma

2 teáskanál szezámolaj

1 evőkanál+2 teáskanál mirin (bio vagy ázsiai boltban kapható)

2 teáskanál+1 evőkanál szójaszósz

1 teáskanál nádcukor

8 nyárs (Japánban ez bambuszból készül, nálunk vékonyabb és nem bambusz)

1 citrom

A csirkét kb. ugyanakkora falatokra vágom, nyársanként 3 darabra, azaz összesen 24-re, de nem kell kétségbeesni, ha több lesz, mert akkor némelyik nyársra kettőt kell húzni egy helyett. Kevesebb viszont ne legyen. A húsdarabkákat összekeverem a szezám olajjal, az 1 evőkanál mirinnel, 2 teáskanál szójaszósszal, és legalább fél órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. Akár egy éjszakát is együtt tölthetnek, az csak jót tesz neki. Felvágom a póréhagymát is 24 darabra, és felhúzom a nyársra a csirkével úgy, hogy minden nyársra 3-3 darab kerüljön. 2 teáskanál mirint, 1 evőkanál szójaszószt és 1 teáskanál nádcukrot egy lábasban megmelegítek, majd 4 kis tálkába öntöm, mert ez lesz majd a mártogatós szósz. Ha van grillsütő, akkor rá lehet a nyársakat arra is tenni, ha nincs, akkor egy kis olajon serpenyőben is megsül, de forgassuk folyamatosan, és úgy süssük mindkét oldalát 5-6 percig. Citromszeletekkel tálaljuk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://japankonyhamagyarul.blog.hu/api/trackback/id/tr854720869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása