Aki nem szereti a tojáslevest úgy általában, az most ne figyeljen ide, mert a magyar és a japán verzió nem különbözik radikálisan. Az biztos, hogy mindkettő tojásból készül.
Hozzávalók:
9 dl dashi alaplé (ld. a dashi bejegyzés alatt)
1 kiskanál szójaszósz
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál víz
2 tojás
fél kiskanál só
snidling vagy metélőhagyma
Egy lábasba öntöm a dashi alaplés vizet a sóval és felforralom. Amikor forr, akkor a szójaszószt és a 2 evőkanál vízzel elkevert kukoricakeményítőt is hozzáöntöm, és jó alaposan összekeverem. Ezután közepes hőmérsékleten tovább kevergetem, majd a két felvert tojást óvatosan hozzáöntöm. A lényeg, hogy a keményítő és a tojás ne egyszerre kerüljön a forró vízbe, mert akkor darabos lesz, hanem állandó kevergetés mellett. Apróra vágott hagymával tálalom.