aug
5

Japán tojásleves

| Szerző: Eszuteru | 6:54 pm

1-DSCN5730.JPG

Aki nem szereti a tojáslevest úgy általában, az most ne figyeljen ide, mert a magyar és a japán verzió nem különbözik radikálisan. Az biztos, hogy mindkettő tojásból készül.

Hozzávalók:

9 dl dashi alaplé (ld. a dashi bejegyzés alatt)

1 kiskanál szójaszósz

1 evőkanál kukoricakeményítő 

2 evőkanál víz

2 tojás

fél kiskanál só

snidling vagy metélőhagyma

 

Egy lábasba öntöm a dashi alaplés vizet a sóval és felforralom. Amikor forr, akkor a szójaszószt és a 2 evőkanál vízzel elkevert kukoricakeményítőt is hozzáöntöm, és jó alaposan összekeverem. Ezután közepes hőmérsékleten tovább kevergetem, majd a két felvert tojást óvatosan hozzáöntöm. A lényeg, hogy a keményítő és a tojás ne egyszerre kerüljön a forró vízbe, mert akkor darabos lesz, hanem állandó kevergetés mellett. Apróra vágott hagymával tálalom.    

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://japankonyhamagyarul.blog.hu/api/trackback/id/tr955446336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eaven 2013.08.21. 18:41:47

Nagyon jól néz ki, biztos ki fogom próbálni. :)
süti beállítások módosítása